sunnuntai 10. kesäkuuta 2007

Hellettä Kangasniemellä

Tänään käytiin näyttäytymässä Kangasniemellä Slovenialaiselle tuomarille. Oli siis kyseessä toinen näyttelymme ja eka junnu-luokassa. Matkaan lähdettiin vasta 10 aikaan, joten aamutoimet sai suorittaa rauhassa.
Paikalla oltiin hyvissä ajoin ja parkkipaikkakin löydettiin, vaikka se olikin aika kaukana ja ei mitenkään tasaisella alueella. Autoja oli vähän siellä sun täällä hiekka tien varrella...

No perille kuitenkin päästiin ja heti näyttely alueelle tullessamme bongasimme velipoika-Gabrielin ja kasvattaja Annen. Häkit vietiin katsomon alle varjoisempaan paikkaan, sillä taivaalta porotti aurinko lähes pivettömältä taivaalta.
Ennen kehää kierrettiin vähän myyntikojuja ja mukaan tarttui tuleville helteille kasteltava takki tuomaan viilennystä, ja kasvattajalta saatiin ihana vaalanpunainen alusta joka päätynee "nukkumishäkin" pohjalle.

Länderien vuoro läheni ja kehän laidalle kerääntyi osallistuvien länderien joukko, 3 narttua ja 2 urosta. Vähän alko taas jännittää, varsinkin kun tuomarina oli sama joka oli aikasemmin seisottanut aiemmassa näyttelyssä Gabrielia pitkään pöydällä ja tietty se että kehässä oli yhtä aikaa myös Caroliina. Teipit irti korvista ja viimeset sipasut kammalla, muutama harjoitus pätkä ravia ja odottelemaan omaa vuoroa. Kun pojat tuli kehästä lähdettin me ja Tiina ja Caroliina kehään. Ensin yhdessä ympäri ja sit pöydälle, Mila seiso nätisti pöydällä, lopussa meinasi istua, mut meni mielestäni ihan kivasti. Liikkumisessa olisi vielä harjoiteltavaa että olis tasaisempaa, Mila hakee vähän ehkä "paikkaansa" missä ravata ja varsinkin jos muita kehässä seurailee mitä muut tekee.
Lopputuloksena oli siis että Mila sai erin, varasertin ja oli pn2. Vähän olin taas pihalla mitä kaikki tarkottaa ja mihin pitää millonkin mennä ja missä järjestyksessä, kiitokset jälleen kaikille jotka opasti hyvä ettei kädestä pitäen mihin mennä :)


ROP Rönni ja VSP Caro

Kehän päätyttyä koirien kanssa huilailee häkkien luo, jossa räpsittiin muutama kuva. Kiersin vielä myyntikojut, josta tarttui siansaparoita matkaan ennen kuin lähdettiin kohti tulikuumaa autoa. Koko näyttäytynyt länderilauma: Opri, Rönni, Caroliina, Mila ja Gabriel
Autohan siis oli täysin auringon paisteessa ja pirun kuuma, ilmastointi täysille ja ikkunoita auki niin selvittiin. Mila oli aika väsy ja nukku lähes koko matkan kotia.
Kotona paistateltiin vähän päivää ja käytiin uittaa koiria.
Milakin on keksiny uimisen riemun. Vielä eilen ei uinu ollenkaan vaan kun ei ylttänyt jalat pohjaan meni kokonaan pinnan alle! Tänään homma jo toimi paremmin ja lelun perässä ui jo ihan oikeesti. Kyllä siitäkin taitaa vesipeto tulla. Czenehän tykkää uida kovasti ja nuorempana hypänny laituriltakin suoraan järveen. Hyvää liikuntaahan se on vanhan jäykille nivelille.
Muutamia kuvia vesileikeistä...-mervi-

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea vara-sertistä ;) Siitä se putki lähtee päälle :D

T: Ansku ja vettä inhoavat läntsyt sekä kahlaaja Lucas

sari kirjoitti...

Ihanaa että Milaa kiinnostaa vesi! Fenja ei ole vielä näyttänyt koko vesielementtiä edes huomaavan, vaikka "velipoika" Peetu käykin jalkojaan mielellään kastelemassa (Peetukaan ei kuitenkaan *ui*, vaan lähinnä polskii).

Adeina kirjoitti...

Onnittelut näyttelymenestyksestä! :) Ihania vesileikkejä koirilla. Meillä ei länderit ole osoittaneet juurkaan kiinnostusta vettä kohtaan, vaikka Amanda pahimmalla helteillä vähän suostui jalkansa veteen kastamaan.