maanantai 22. joulukuuta 2008

Joululoma!!

Vihdoin täällä niin odotettu JOULULOMA!! Kokonaiset 4 päivää vapaata, tai oikeastaan 4,5 kun menen lauantaina vasta kolmeen iltapäivällä töihin.
Tekee terää. Nyt on ihan puhki olo, tää päivä oli ihan hullua töissä, viime viikko jo kiristi tahtia ja kuun loppua kohden kuulemma vaan meininki kiihtyy. Mummot hamstraa lääkkeitä jotta pärjää pyhät ja jos kelakatto on paukkunut yli niin sit otetaan kaikki mikä irtoo vaikkei niin tarviskaan. Ja Kela kustantaa. Ei mee mun jakeluun että kaikkee otetaan vaikka niitä ei olis vuoteen käyttänyt vaan siksi kun se on "ilmasta". No työpurnaus sikseen, epäilen että kolleegat ymmärtää :)

Muuten kaikki menee niin kuin ennenkin. Agi on nyt tauolla ja Milan kanssa on lähinnä taajamalenkkeilty ja pihahengailtu. Kunnon mettälenkistä on jo liian kauan, jospa nyt kerkeis panostaa laatuun tossa lenkkeilyssäkin kun on vapaat. Toisaalta epäilen kun koko joulu menee ravatessa paikasta toiseen syömässä. Ei pääse laihtumaan ei,varmaan vyöryn vapaiden jälkeen töihin...

Milakin syö nykyään kohtalaisesti. Vaihdoin muutama kuukausi ruokamerkkiä Advancesta Nutro Choicen Sensitiveen. Siihen siksi että se on aina maittanut porukoilla kun Czeene syö samaa. Jossain vaiheessa kun oli sekasin molempia ruokailun jälkeen löyty lattioilta Advancet ja Nutrot oli mahas. Ai miten niin ronkeli?
Toisaalta laatu ei tässä kai niin hyvää, ainakin jos kattoo määrää mikä poistuu elimistöstä. Paskan määrä tuplaantunut, samoin juo enemmän, toisaalta myös syökin kyllä lähes tuplaten kun nykyään menee melkein aina sekä aamu- että iltaeväs. Tällä mennään ainakin nyt jonkin aikaa, katotaan sit uudestaan kun alkaa taas tökkiä.

Painoakin on tyttöseen kertynyt. Eläinlääkärin puntari näytti 9.85 :) Eläinlääkärissä käytiin hakemassa stronghold kun Mila on syksyn aikana ryystänyt ilmaa, aivastellut ja hangannut nenää enemmän kuin ennen. Kieltämättä viime länderilehden luettua alko kauhukuvat nousta silmille, mutta suljetaan pois nenäpunkit ennen kuin enemmän huolestutaan. Milahan aina aika ajoin myös oksentelee keltaista vaahtoa, itse olen sen ajatellut johtuvan herkästä vatsasta, ja niin uskon edelleen. Kun ollaan reissussa tai muuten ei syönti maista tulee herkemmin oksu. Toisaalta aina välillä on tullut mieleen olisko takana muutakin... Ja viime lehden tultua katoin ensimmäiseksi tuon kitusiin ja kyllä kitalaki sekä kieli ovat yksiväriset :) eli "hyvällä tuurilla" on ongelmana nenäpunkki ja herkkämaha ja huonoa tuuria ei ajatella vielä.

Kaikin puolin meillä elämä jatkuu ennallaan, elukat terveitä ja itekin lähes. Silmä oireillut kohta 2 viikkoa ja huomenna meen lääkäriin kun ei kerran menny itestään ohi, sunnuntaina oli yläluomi turvoksissa jälleen aika kiitettävästi...

Joulumielikin alkaa olla tulollaan, maassa on jo ehkä 15 cm tai ainakin 10 cm lunta ja Kauneimpia Joululauluja kävin laulaa sunnuntaina vuosien tauon jälkeen. Lisäksi kuusia on koristeltu niin mummolla kuin porukoilla, porkkana- ja lanttulaatikot tehty mummon kanssa, piparit leivottu ja lahjat paketoitu.... Eli ollaan valmiina joulun viettoon :)

Joten haluamme toivottaa kaikille tasapuolisesti

2 kommenttia:

Hannamaaria kirjoitti...

Tuosta oksentelusta: se keltainen vaahto on vatsahappoja, kun masu on päässyt liian tyhjäksi. Ei muuta kun proteiinipitoista välipalaa (kananmuna, kinkkusiivu tms.) nassuun, niin helpottaa.

Mun edesmennyt dalmis oli tosi ronkeli ruuan suhteen ja se aina välillä kans oksenteli vatsahappoja, kun piti omaehtoista paastoa ja ruokailujen väli venähti liika pitkäksi. Varsinkin aamuisin helposti oksensi, jos emäntä ei just tunnilleen aina päässyt ylös sängystä... Eläinlääkäriltä sain silloin aikanaa ohjeeksi tuon välipalan tarjomisen tarvittaessa (meidän tapauksessa juuri ennen nukkumaanmenoa). Minähän ehdin tietysti itse kuvitella vaikka mitä sairauksia, mutta puhelu lekurille toi mielenrauhan. Toivottavasti tästä oli apua ja sinulla yksi huoli vähemmän. ;)

Oikein hyvää joulua ja rapsutuksia ihanalle Milalle! Kaunis jouluntoivotuskuva teillä.

JonnaCS kirjoitti...

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuostta teille myös meiltä molemmilta :)

Olisi mukava nähdä myös Mila piitkästä aikaa.

Jonna ja Nella