torstai 1. maaliskuuta 2007

Kiirusta

Kiirettä on pitänyt eikä ole kuulumisiakaan kerinnyt päivitellä. Tai siis kiirus on ollu mulla ja ehkä eniten tuolla pääkopas. Koulu painaa päälle just nyt urakalla. Tenttejä on ollu joka viikko ja joka päivä muutakin koulua, tehtäviä mitä pitäis palauttaa on vähän joka kurssista, lopputyö aiheet tulee pian... Ressiä meinaa pukata, mutta toivotaan että helpottaa viimestään harjoittelun myötä (joka jo itessään aiheuttaa sydämentykytyksiä, kun jotain pitäis jo osata)..

Mila on jäänyt kyllä nyt vähälle huomiolle ja lenkitykselle. Tai siis kyl se rapsutusta ja syliä on saanu joka päivä, mut semmosta aktiivista toimintaa vähemmän. Aika usein on tullu jalkoihin koisaamaan, kun istun pöydän ääreen koneelle/lukemaan, tai sit hyppää sohvan nurkkaan uinumaan... Ihana koira kun jaksaa tämmöstä vähemmän aktiivista eloakin, touhuaa omiaan leluilla tai nukkuu, ei tee tuhojaan/protestoi.

Maanantaina kuitenkin kerittiin koirakentälle tokoon.
Enää ei meitä otettu pikkusten puolelle, mutta eipä tuo nyt niin haitannu. Paikalla oli ohjaamassa taas uusi ihminen joka kävi tervehtii koirat. Mila ei istu mitenkään nätisti paikalla vaan menee kyllä tulijan luo, hampaita ei olis tahtonu näyttää, vähän väisti mutta onnistui kattomaan kuitenkin. Aluksi otettiin ihan perus seuraamista ja pysähtymistä. Mila seuraa aika hyvin, koko ajan pitää kyllä kannustaa että ei ala tutkailee maata. Kotona jaksaa jo aika hyvin pikkupätkiä niin että nami ei ihan nenäs kii ja menee välillä jopa niin ettei pompi. :)
Seuraamista harjoiteltiin myös ohittamalla toinen koira ja liikkeestä maahan menolla. Mila ei edelleenkään mene mielellään maahan, ruokakupille menee kyllä maahan reippaastikin, mutta muuten ei oikein mene ilman että namilla "vie". ja kun menee ei kyllä pysy kauaa. no, reenattava vaan lisää..
Uutena juttuna oli paikalla oloa. Mila kyllä pysyy paikallaan ja voin kävellä kauaskin niin että pysyy, mutta se että mun pitäs päästä takas sen luo niin että edelleen paikallaan ei toimi. Mila tulee luo viimestään kun olen parin askeleen päässä tai sitten jos kädellä osoitan paikkaa niin ikään kuin väistää kun tulen luo. Ollaan nyt sitä harjoiteltukin vähän kotona, pitää vaan muistaa pitää matka lyhyenä että palkka tulee nopeesti.. ei vielä onnistu mut ehkä joskus.
Lopuksi otettiin hyppy ja luoksetulo, Mila ei oikein meinaa hypätä, tai siis ei olla montaa kertaa tehty ja ei oikein meinaa älytä et yli pitäs mennä, hyppää kyllä kun hokasee. Luokse tulo sujui taas vallan hyvin.

Tänään käytiin sitten ensimmäistä kertaa tällä viikolla kunnolla lenkillä, muuten ollu vaan pikapyrähdyksiä..
Mila on ruvennut viime aikoina pyörimään/hankaamaan itteään maahan.. Haistelee ja sit pyörähtää selälleen siihen. On tehny ennenkin sisällä esim. puruluun päällä, mutta nyt on tullu uutena ulkonakin, muutamia vakikohtia missä käy aina.. mä oon aina luullu että se on vaan metsästyskoirien viettijuttu, mutta ei kai sit...
Lisäntynyt on myös kovasti pissien haistelu, nyt pitää välillä oikein pitkäksi aikaa pysähtyä nuuskuttaa muiden jälkiä... taitaa neitokainen kehittyä ja alkamaan ymmärtää noita viestejä enemmän..

nyt mä taidan napata tuon koiruuden kainaloon ja lösähtää kattoo telkkaria, tänään ei lueta. ja taidan ottaa vielä namipussin mukaan. karkkilakko loppu :)

-mervi-

Ei kommentteja: