perjantai 23. helmikuuta 2007

Pakkasia ja saunan lämpöä

Viikko lähenee taas loppuaan ja takana, toivottavasti onnistuneesti, jälleen yksi tentti.
Tämä viikko onkin kyllä mennyt pakkasia pidellessä ja lukiessa.
Oikeastaan jokapäivä on pakkanen pyörinyt kahdenkympin kieppeillä. Lenkeilty ollaan todella vähän eikä olla koirakentällekään päästy, minkä kyllä alkaa huomaa Milasta. Pihalle kun mennään, ja sisälläkin toisinaan, saa "kohtauksen" ja juoksee vaan ympyrää hullun lailla.
Energian kertyminen on näkynyt myös päivän aikana tehtyinä tihutöinä... varsinaisesti ei mitään ihmeellistä ole tehny, mitä nyt maistellu kasveja ja oksentanut, syönyt kamman, lyijykynän, silpunnu kirjekuoren... :) no iteppä olen jättänyt ne saataville..

Iltasin ollaan sit lämmitelty kylmyyttä pois saunassa. Milasta on kehittynyt oikein kunnon saunoja. Pienestä pitäen on tullu perässä saunaa, mutta tähän asti on tyytyny hiippailemaan lattiantasossa ja saalistamaan vettä sieltä käsin.
Pari viikkoa sitten Mila taisi kokea jonkun asteisen valaistumisen ja hokas että se vesi joka lentää ja joka pitää yrittää pyydystää suuhun, lähtee lauteilla olevasta astiasta. Nyt sitten makoilee keskimmäisellä lauteella ja aina kun heittää löylyä tulee juomaan kippoo tyhjäksi. välillä käy aina lattialta käsin saalistaa vettä, kunnes taas hyppää lauteille takas.
Mila on aina ensimmäisenä menossa löylyttelemään, eikä pois tulla ennen kuin muutkin on tullu :) saunan päälle käydään vielä suihkun alta pyydystää tippuvat viimeiset pisarat, kunnes painuu sohvalle huilimaan... kotiväkeensä on tullu koiruus :)


Toivottavasti viikonloppuna on lauhempi sää että pääsis päätä tuulettaa kumpikin kunnolla ulos, huomenna olis ollu mätsärit Kangasniemellä, pakkasraja 10 ulkona kun ovat... ei siis lähdetä... no kunhan päästäis pihalle edes, ennen kuin alkaa uusi urakka seuraavaan tenttiin

-mervi-
(karkkilakko pitäny, vaikka tenttiin luku tuskaa ilman nameja... tän kuun loppuun kyllä kestän)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Pitäsikö perustaa "ländereiden saunaseura"? Nasu on saunonut niin pitkään kuin muistan, meidän kanssa joka ilta kun kotona ollaan, ja joskus myös kylässäkin.

Tosin nyt ultran jälkeen Nasulta on evätty lauteille hyppäämis lupa. Mutta muutoin Nasu kököttää emännän kyljessä kiinni ylälauteilla ja janon yllättäessä ottaa huikat löylyvesiastiasta.

löylyn lämpimät terveiset
- itu, nasu & n. "six pack"