torstai 1. helmikuuta 2007

Helmikuuta.

Niin vain kalenterista taas käännettiin sivu eteenpäin:)

Mila aloitti uuden kuun nukkumalla Kimmon kanssa kahdestaan, itse olin yön Kuopiossa kun eilen koulupäivä veny pitkälle ja aamulla oli kasiin meno...
Tänään olikin sitten sitäkin riemukkaampi jälleen näkeminen, pomppua pompun perään ja väkisin piti yritää syliin vaikka vaatteita vaihdoin että päästäs pikasesti lenkkeilee.. meillä kun ei ollu yhtään pissaa tänään sisällä!!!! eikä ollu eilenkään ollut.. :) no, ei juhlita liian aikasin, ettei tuu pettymys, pitkään ollaan päästy jo yksillä pissillä sisälle per päivä.

Tänään käytiin myös koirahallilla tokoilee. Oltiin hyvissä ajoin paikalla ja Mila oli ihan täpinöissään, yhtään ei malttanu kävellä rauhassa kun käytiin pissalla ennen halliin menoa.
Hallilla jaettiin taas koirakot kahteen ryhmään, meille suositeltiin taas "isojen" ryhmää, mutta mentiin "pienten" puolelle (mekö itsepäisiä?) mikä oli ihan hyvä, meitä oli siellä vain kolme koirakkoa.
Aluksi otettiin sivulle menoa ja otin itse vielä paikalla oloa/luoksetuloa. Mila tulee jo ihan hyvin sivulle kun kädellä ohjaa, mutta etutassut ei meinaa pysyä maassa kun namia kurottelee ja jos ei namia tuu nopeesti siirtyilee sivummaksi/taemmaksi... pitää yrittää siis täsmentää palkkausta siihen hetkeen kun on vierellä ja kaikki tassut maassa ja ennen kuin kerkeää tarjota pyllyä väärään kohtaan.
Sitten otettiin seuraamista, toisten koirien ohi pujottelua, liikkeestä maahanmenoa ja liikkeestä seisomaan jäämistä. Mila ohittaa toiset koirat kyllä hyvin ja pitää kontaktin hyvin kun toiset ohittaa, tai siis pyydän kyllä aina sillon maahan/istumaan tai jotain.. Seuraaminenkin alkaa sujua pikku pätkissä, meinaa vaan siinäkin ollu turhan monta tassua ilmassa. Maahanmeno meni ihan ok, välillä meinaa pyörähtää taakse/mutkalle makaamaan ja ei voi pyytää kauaa olemaan ettei nouse oma-aloitteisesti. Liikkeestä seisomaan jääminen oli vähän vaikeampaa, meinaa tarjota pyllyä maahan ja jos seisoo niin viimeistään silloin kun tulin takais viereen istu ilman käskyä. Ohjaaja neuvokin harjoittelemaan niin että seiso käskyn jälkeen vain nopeasti itse käymään koiran edessä ja siitä sivulle ja suoraan jatkaa seuraamista ettei ala ennakoimaan. Harjoitellaan.
Lopuksi otettiin taas luoksetuloa. Jätin Milan paikalleen ja kävelin pois, eka kerralla lähti tulemaan kohti heti kun käännyin, eikun takaisin ja käsky olla paikallaan. Nyt pääsin jo kääntymään ja odotti hetken, mutta himpun ennakoi kun ohjaaja antoi käskyn kutsua. Tuli kuitenkin luo ja sivulle joten palkkasin.

Jäi taas ihan hyvä mieli, ja nyt ohjaaja kerkesi enemmän neuvomaan kun oli vähemmän koiria. Ja kyllähän Milaa kehuttiin kovasti että oppii nopeasti ja miten paljon harjoitellaan kotona. No, jonkun verran, lenkeillä silloin tällöin pikkusen seuraamista ja pihassa lenkiltä tullessa luoksetuloa, sisällä tosi vähän, muutamia kertoja ja silloin palkataan kilisevällä pallolla leikkien.
Niin, ja taas luultiin russeliksi... en sit viittinyt huutaa väliin että ei se kyllä oo...

Tänään Mila sai myös teipit jälleen korviin, pikkasen meinavat nousta kun hampaat iroilevat... jospa ne saatais taas kuriin :)

-mervi-
ja niin mä ajattelin aloittaa karkkilakon, katotaan kuinka kauan kestää...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Fenja-sisko Helsingissä on ollut jo joulukuusta asti sisäsiisti (= ei pissaa enää sisälle), mutta kyllä mä hirveän ahkerasti vienkin sitä pihalle. Kyllä tämä vielä tästä. :-)

Terkkuja kovasti Mila-siskolle!

T: Sari, Fenja & Peetu
www.a-i-u.net/kromis/

Mervi kirjoitti...

Onpas hieno juttu Fenja!
Meillä Milan päivät yksin ovat kyllä hävettävän pitkiä arkisin :( joten vielä sallittua ne pissat.
Illat ja viikonloput pyritään olemaan sisäsiistejä, ja onnistunut ihan hyvin, jos vaan ite on tarpeeksi nopea :)