lauantai 3. helmikuuta 2007

Match Show, Kuopio

Jep, me uskallauduttiin mätsäreihin :)
Kuopiossa järjestettiin (Suomen japaninpystykorvayhdistys ry Lemmikkiaseman areenalla) mätsärit jossa osallistuimme pikkupentujen (4-8kk) luokkaan. Ilmoittautuminen alkoi 10.30 ja olimme paikalla 11 aikaan.. Jonoa oli aika lailla ja numeroksi saimme 18, koko luokassa oli 33 pentua ja koko mätsäreissä n.150 koiraa. Mila käyttäytyi jonottamisen ajan tosi hienosti vaikka edellä, vieressä, takana oli jatkuvasti koiria. Ilmottautuessa kysyttiin koiran kutsumanimi -osattiin kirjottaa-, rotu -kysyvä katse, kirjotti rekkaripapereista ja kurkkas pöydän alle minkä näkönen otus kyseessä-, omistajan nimi -meni kait oikein, tavasin sukunimen varmuuden vuoksi- :)
Ennen oman ryhmän alkua kävimme kehässä vähän harjoittelee, pöydälle seiso ihan ok, liikkuminen oli joko neljä tassua ja nenä maassa tai neljä tassua ilmassa :) kehän ulkopuolella liikku paremmin (pomppimatta).
Mila otti tosi rennosti sen kaiken koira/ihmis vilinän. Vaikutti ehkä jopa vähän väsyneeltä ja käpertyi alustalleen ja katseli ikkunasta pihalle. Muutaman kerran yritti haastaa leikkiin vieressä ollut mäyräkoiran pentua ja kaverin shelttiä.

Oma vuoro läheni, ja mua alko jännittää. Ensin kehässä seisottiin ja sitten mentiin pöydälle. Mila ehkä vaistos mun jännittämisen ja seisomisesta ei meinannu tulla mitään, seisoi tosi arasti häntä jaloissa. Hampaitakaan ei olisi halunnut näyttää ja istui kun niitä katsottiin, varmastikaan parhaillaan lähtevät hampaat eivät helpottaneet asiaa tai se että aamulla nykäsin irti kulmahampaan joka enää yhdestä kulmasta roikkui suussa.
Juokseminen meni sitten paremmin, ensin mentiin edestakaisin ja sitten ympyrä. Mila ei pomppinu ja mun mielestä kulki varsin kivasti. Lopuksi otettiin parin kanssa vielä kerran ympäri ja viimeiset seisottamiset kunnes tuomari (Kari Sihvola) päätti antaa meille sinisen nauhan. Parina ollut toy-villakoira sijoittui lopulta kolmanneksi.

Kun kaikki sinisen nauhan saanet kutsuttiin yhdessä kehään ensin seisotettiin ja sit taas juostiin ympäri kehää ja taas seistiin. Mila meni ihan kivasti, oli ehkä jo vähän väsyneen olonen ja emme sijoittuneet.
Ryhmän ihanin oli ehdottomasti taskandogin pentu joka oli ihan hulvaton kaikkineen kinttuineen ja joka sit lopuksi junttas ittensä makaan keskelle kehää, omistaja työnsi sen pois...:)

Kaikin puolin ihan kiva päivä, ja aika raskas myös. Mila on nukkunut oikeastaan koko loppu päivän. Tietenkin jäi vähän hampaankoloon, harjoittelemista on siis pöydällä seisomisesta ja siitä että vieraat saa kattoa hampaita, mutta niin kuin ystävä hyvä sanoi, "nyt on näyttely ura aukastu", katsotaan miten meidän käy..


-mervi-

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvähyvä!! Siitä se lähtee näyttelyura liikkeelle:) Tosi hienoa, kun olette lähteneet rohkeasti mukaan!

Pusuja Hepulta!