tiistai 7. elokuuta 2007

Helteitä

Jaahas mistäs sitä alkais? Aika menee kauheeta vauhtia ja yhtään ei kerkee kuulumisia päivitellä...

Lauantaina oli Kuopiossa näyttelyt johon mekin osallistuttiin. Kaiken kaikkiaan ländereitä oli paikalla viisi joista kolme oli sisaruksia, Mila, Gabriel ja Luna ja lisäksi Maisa ja Welmu. Lauantaina oli älyttömän kuuma ja kehäkin oli vielä myöhässä. Odottavan aika on pitkä... lopulta kun päästiin itseasiaa, Mila ainakin tuntu jo vähän väsähtäneen, tai ainakaan keskittyminen ei ollut parasta. Ja Maisalla oli vielä juoksut mikä tuntu sekoittaneen himpun myös Milaa, kovasti olis tahtonu sinne kun ois pitäny seistä nätisti :)
Liikkuminen oli taas niin ja näin, ekan kerran kun mentiin kaikki kehäs ympäri tais peitsata koko ajan, jes. Pöydällä seiso nätisti, eikä kummemmin rettelöinnyt kopelointia vastaan. Sit taas alas ja uudestaan liikkeet ensin ees taas. Ja taas peitsataan, onneksi tuomari sanoi että ottaa uusiksi että kun ei lähtenyt oikein eikä tyrmännyt heti ja lopulta Mila ravas, jipii! Siinä vaihees kun ravaa uskaltaa yleensä pyytää jo vähän lisää vauhtia, mut jos lähtee väärin en saa muuten korjattua kun pysähtymällä ja lähtemällä uudestaan liikkeelle ja toivoo et nyt menee oikein. Lopuksi vielä vähän paikalla seisomista, punainen nauha ja pihalle.
Eli loppu tulos oli niin että Mila ja Luna sai punaset ja Maisa joko punasen tai sinisen (ei jääny selväksi kumpi) ja Mila oli ykkönen, paremman pään ansiosta. Eli mitään ihmeellistä ei saavutettu tällä kertaa, arvostelu oli kyllä ihan hyvä, ei pahemmin moitteita, vähän korvista (teipit tuli otettua liian aikasin kun pitivätkin tauon just meitä ennen) ja liikkeestä. Mutta tykkäs kyllä muuten, "runko on mut täytteet puuttuu" :)


Kehän jälkeen lähdettiinkin aika nopsaa kotia päin. Mila koisas tyytyväisenä kyljellään koti matkan :) rento matka kaveri se kyllä on, ja taaskaan ei turhia hötkyilly näyttelyissäkään.
Iltapäivällä käytettiin vielä koirat uimassa ja harjoiteltiin vähän agility juttuja koti pihalla, vihdoin viime viikolla sain ikea-tuliaisena pari tunnelia. Ei ne mitään pitkiä ole, kaks kun liittää yhteen niin reipas 3 metriä... mutta meille kelpaa ja passaa hyvin siihen että Mila oppiin hakeutumaan itse putkeen. Ei ole mitään ongelmia uskaltamisen suhteen, hiihtelee välillä ihan käskemättäkin putken läpi :)

Muuten viikonloppu menikin taas pihalla ollessa, hoitaessa hevosia (taas iski nakki hoitaa oman lisäks pari muuta) ja ommellessa. Milalle värkkäsin metallihäkkiin päälliskankaan. Lähinnä aattelin et jos leirillä mökkiin otan metallihäkin niin saa vähä eristettyä, ja muutenkin jos pihalla pitää siinä häkis niin onpahan auringonsuojaa. Käytännössä kotona metallihäkki on Milan yöpaikka ja mun yöpöytä :) se on vaan liian suuri, tuli ostettua sillonkun Mila oli pentu turhan suuri ja sitä myötä epäkäytännöllinen... Kevyt häkki liikkuu mukana paljon helpommin. Mut onpahan nyt ainakin koiran kestävä häkki kaiken varalle ja mistä sitä ikinä tietää vaikka joskus ois kaks koiraa mitkä sulloo häkkiin tai sit vaikka farmari auto jonka peräloosiin laittas häkin.
mutta niin tuli taas ompelu kiintiö tyydytettyä kun näpräs. tosin syksyllä meinasin tehä Milalle nutun, jos vaan jostain löydän kaavat tai ees saan hommattua sopivan valmiin takin josta sit ottaa mallia, ikinä kun en mitään tee kaavoilla, kassit ja kaikki mitä oon tehny tehdään hetken mielijohteesta ilman mitään ohjeita :) ja anopilla olis kuulemma saumuri, jospa sen sais liisattua vähäks aikaa...

Viikonlppu meni siinä ja nyt on jo vimppa työ viikko yli puolen välin, enää huominen ja sit parin viikon loma :) uunissa paistuu lomalle lähtijäis muffinssin työkavereille, tosin puolen vuoden päästä meen jo takas viimeseen harjotteluun samaan paikkaan... ja toivottavasti syksylle ois viikonloppu töitä :)
Perjantaina suunnataankin sit siilinjärvelle leireilee, kiva kiva!!!


-mervi-
lisäilen kuvia näyttlyistä ja arvostelun, sekä Milan 11 kuukautis kuvan jahka olen ajan kanssa oikean koneen ääres

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Voi, että mä repesin Milan Kuopion arvosteluun: teinitytön runko! :D Onko vähän hieno sana! :))))