maanantai 12. marraskuuta 2007

Astmaatikko hevonen

Tämä päivä on menny eläinlääkärien kanssa puhelimessa (tai ainakin hyvä syy olla tekemättä ruotsin tehtäviä ;)

Meidän hepukka on jo pitempään yskinyt, viime keväästä oikeastaan ja heiniä olen kastellut läpi kesän pölyn vähentämiseksi. Nyt syksyllä oireet alkoivat paheta ja kevyen liikunnan jälkeen (en ole pahemmin liikuttanut ja kunto nollassa) hengitys alkoi vinkumaan. Tää tapahtu ekan kerran muutama viikko sitten. Puhelimessa juttelin hevosia harrastavan eläinlääkärin kanssa ja ohjeisti mm. heinien kastelussa ja että ottaa yhteys kunnan lääkäriin. Oireet kuitenkin pysy kurissa (ei siis vinkunu vaikka rasitin) niin en heti ottanut yhteyttä tohtoriin. Nyt kuitenkin viikonloppuna hengitys oli taas tosi raskasta ja tänä aamuna soitin lääkärille.

Kortisoni kuuri ja hengitysteitä avaava lääkettä. Toivotaan että auttaa, tai sit pitää alkaa ottaa kokeita, miettiä klinikka käyntiä ja sitä pystyykö se enää asumaan tallissa vai tarviiko pihatto tarhan...:( 9 vuotta on ollu ja tähän asti aina terve, eläinlääkäri on käyny rokottaa vaan. Toivotaan että noilla kuureilla olo helpottaa (ja ei kovin usein tarvita lisää hintaa kun oli "vain" 130€ ja lääkettä riittää pariksi viikoksi). Lisäksi taidan hommata semmosta yrttirehua jota suositellaan yskiville hevosille.
Aika hevos annos kyllä kortisonia, alkuannos 2 päivän ajan 13 tabl. 40 mg:n tabletteja josta annos pienenee asteittain 2 viikon aikana...:)

Kortisoni tabletit meni kädestä syöttämällä ja illalla menen antaa ruuan seassa jauhemaisen avaavan lääkkeen ja kattoo syökö sen miten. Ja matolääkkeen samalla tungen kurkusta alas.

Milakin sai tänään matolääkkeen. Viimeksi kesällä oon madottanut ja nyt saatiin tietää että päästään pe pieksämäellä silmäpeilaukseen. Olin jo varannut Kuopioon ajan, mutta tänään tuli soitto että perjantaina on Pieksämäellä joukkotarkastus. Samalla otetaan sit rokotuksetkin. Piti vielä varmistaa että helähtääkö niistä antidoping, mutta niin väittivät ettei. Luotetaan siihen, lauantaina kun ois jyväskylän reissu.

Mitenkähän käy korvien teippauksen, en taida kehata viedä koiraa teipit korvissa lääkäriin...Pitää varmaan ainakin siksi aikaa ottaa pois :)

-mervi-

Ei kommentteja: