lauantai 15. joulukuuta 2007

Nirppikset


Aikaa on taas kulunut viime kirjotuksesta, mut eipä täs ihmeitä ole tapahtunutkaan... Lopputyö lähentelee loppusuoraa, jos se ohjaaja vaan joskus antais jotain kommenttia... Tän talven ainoot pikkujoulut kävin viettää kuopios opiskelukavereitten kanssa tiistaina. Juu, vapaa ehtoisesti ajelen Kuopioon, ja sitä ennen käytiin vielä jouluostokset tekee lauantaina, Kuopiossa. Paketteja ei tänäkään vuonna tule muille kuin lapsille, kummipenskoille Joonakselle ja Nooralle sekä Kimmon siskonpojalle Anssille. Ja tietty tolle omalle kakaralle Miltsulle :) ja lisäksi herkut molemmille koirille aatoksi.

Maistuiskohan jouluherkku-maharulla paremmin Milalle kuin ruoka, se ei nimittäin maistu. Oikeastaan koko syksyn, juoksuista asti on ollu älytöntä nirppailua ruuan suhteen. Mulla alkaa mennä hermo. Tähän mennessä on syöny tosi hyvin. Nyt kun on ruoka-aika saa todella pyytää syömään. Tutkailee kuppia, maistelee ja sylkee lattialle nappuloita... Kyllä se osan syö, mutta lähes joka kerta jää osa syömättä ja enemmän tai vähemmän nappuloita löytyy lattialta.
En sit tiedä eikö sillä oikeasti ole nälkä, onko ruoka sen mielestä pahaa vai mikä. Eväs on sitä samaa Advancen kana-riisi nappulaa mitä on syöny koko ajan, en ole viittinyt ruveta mitään ekstroja laittaa sekaan että ettei oppis nirppailee lisää. Yhteen ruokaan per päiväkään en ole siirtynyt kun tuntuu että Mila oksentaa tosi helposti jos maha liian tyhjä... Piimän seassa meni jossain vaihees paremmin, mutta nyt saattaa jättää senkin syömättä..
Toisaalta en ole hirveän huolissani, lenkille lähtee mielellään, koulutustilanteissa herkut kelpaa, muutenkin terveen oloinen, pissaa ja kakkaa normaalisti, eikä ole laihtunut. En sit tiiä nukkuuko enemmän kuin tavallisesti, paljonhan tuo koisaa kun olen kotona mutta mistä tiedän mitä se päivät tekee kun olen ollut koulussa..
Rasittaa vaan itseäni kun ei tiedä miksi ei ruoka kelpaa. Oon kyllä ajatellut että pitäisikö käydä eläinlääkärissä varmistamssa että ei ole mitään suurempaa vikaa, mistä tuo ruokahaluttomuus johtuu. Ja varsinkin kun välillä oksentaakin, ei mitenkään päivittäin tai viikottainkaa, ehkä kuukausittain. Varsinkin kesällä kun oli tallilla mukana niin oksennus tuli helposti..

Ja ettei elämä olis helppoa tuo ruunan-retkukin protestoi ja ei syö. Sille ei kyllä pahaa tee että vähän laihtuis, mutta sais se kyllä syödäkin. Syynä siinä taitaa olla kun on nyt saanut yrttirehua jonka toivon helpottavan yskään. Ei taida olla herran makuun, kuukauden söi hyvin mutta nyt sekin nirppailee... Heinät vetää iloisesti joten en siitäkään järin huolissaan, paitsi siitä yskästä. Pitää varmaan kutsua eläinlääkäri kattomaan että onko mitään tehtävissä vai eletäänkö näin ja toivotaan ettei pahene.

Mutta mulle maistuu ruoka, joten edes joku tässä perheessä pysyy kyllä hyvissä lihoissa :) (Kimmo viettää pikkujouluja ja mä kävin hakee kaupasta vähän popcornia, suklaata, jätskiä ja namia... ja pipareiden määrää ei lasketa näin joulu alla :)

-mervi-

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vai nyt on Milan nirsoliu alkanut:) Mä oon niin jo tottunut siihen, että Heppu syö huonosti...tätä kun on kestänyt jo yli neljä vuotta ;o) Toki on kausia, kun sapuska uppoo paremmin ja sitten välillä paastotaan kolmekin päivää... Vaikka kuinka alusta asti olen tehnyt niin, että en tarjoa ekstroja, niin silti tuloksena oli nirso koira.. Nooh mutta eipä se itseään nälkään tapa:)

Mukavaa joulun odotusta teille ja onneksi edes meille emännille ruuat maistuu.....

Terkuin Anne-Mari

AnnA kirjoitti...

Eihän Milalla ole valeraskautta ilmassa? ;) VAikeaa on kyllä ymmärtää näitä ongelmia, kun kotona kaksi shelttineitiä syö aina kuin ei olisi ruokaa ikinä nähnytkään :D
Mä täällä pakerran kanssa lopputyötä vielä pari päivää.. Ja loppua ei näy..

Mervi kirjoitti...

Voihan se olla valeraskautta, käy aika kuumana vinguista ja itse asiassa pari on takavarikoitu kun iltaleikit oli sitä että tärisi niiden kanssa... että mitähän se sitten on kun on oikeita pentuja! Kauheen pitkään vaan tuntuu jatkuvan juoksut kun alkaneet syyskuussa...

Nyt parina päivänä menny eväät paremmin alas, jospa se tästä :)