tiistai 29. tammikuuta 2008

Agilityä Kuopijos

Tiistaina käytiin hakemassa taas vähän tuntumaa agin harrastamiseen Kuopiosta Annan opastuksella. Aamulla ajoissa ylös, ei tosin mitenkään hirmu aikasin mutta kellolla kumminkin :) ja ysin jälkeen nokka kohti Kuopiota. Anna ja Ada odottelikin meitä jo parkkiksella ja kävelylenkin jälkeen Lemmikkiareenalle treenaa.

Kivaa oli vaikka Mila olikin outo, vieras paikka hämmensi kovasti. Kun jätti istumaan niin näytti siltä että pelkää että joku tulee ja puree pyllystä, muutenkaan ei oikein syttynyt. Meni kyllä tehtävät, mutta muuten haahuili lahjakkaasti. Ei antanut kiinni vaan haisteli mattoa ja nurkkia. Kiva, näin kauniisti minun koira tottelee.. ja ei hävetä yhtään. Käyttäytyminen oli kyllä outoa, ei se hallilla käydessä miihaile vaan on kyllä kärppänä mukana jutussa, ja syttyy eri tavalla tehtäviin. Tosin sielläkin jos jään ite kuuntelee ohjeita nappaan kyllä kainaloon just tuon haahuilun ehkäisemiseksi. Nyt ei innostunut narusta joka oli leluna (ja joka sai taas kotona kyytiä) tai nakeistakaan suuremmin. Taisi uusi paikka olla kovin jännä.

Tehtäväksi Anna laittoi meille pari erilaista, ekassa harjoiteltiin linjoja kuinka ohjata koira sinne minne halutaan, ja toisena oli sitten pyörimistä putken ja hyppyjen kanssa mm. ennakoivien käännösten avulla. Hyvin kyllä sai mut miettimään (ainakin näin jälkeenpäin kotona) sitä että millä liikkeellä ja missä vaiheessa saat koiran sinne minne pitää. Ennen estettä tehty käännös saattaa olla parempi ratkaisu seuraavalla esteelle mentäessä, kun taas ennen toista estettä tehty ratkaisu. Ja vielä se että ennemmin ohjaa koiraa haluttuun suuntaa kuin estää vääriä reittejä. Voi kun itse oppis joskus ajattelemaan noin, nyt vielä tekee kiltisti niin kuin käsketään eikä osaa tehdä omia ratkaisuja, vähän jotain mutta ei paljoa.
Lisäksi meillä oli kepit tehtävään liitettynä, mitä ei siis ennen ole ikinä ollut. Tähän mennessä keppejä on otettu vain yksittäisenä esteenä. Hyvin Mila jo pujottelee, pari kertaa meni kakkos väliin kun ite änkäsin tielle. Kun annoin itse aloittaa, meni oikein. Siinäkin pitäisi lisää harjoitella itsenäistä aloittamista, ilman että tungen aloitukseen mukaan.

Oli kyllä tosi kiva hakee taas tuntumaa agiin, vähän on jäänyt kotona tekemisetkin vähälle vaikka ennen taukoa luuli että jaksaa jatkuvasti kotona harjoitella. Nyt vaan odotellaan ensi viikolla alkavia harkkoja :)

Muuten tämä viikko on menny leppoisasti, käytännössä lomaillen. Koulua ei ole kun se pirun nettikurssi, johon pari vastausta tällä viikolla lähetin. Ensi viikolla alkaakin sitten harjoittelu. Kuinka mä jaksan nousta taas aamulla???

Nyt kuitenkin vielä lomailua viikonloppu, lähdetään Kimmon kanssa Anopin + muiden matkaan Vuokattiin huomenna ja sunnuntaina kotiudutaan. Milanen menee porukoille hoitoon, ekaa kertaa on ilman meitä hoidossa näin pitkään. Koskaan ei ole tainnut olla edes koko yötä... Kellekähän tämä erossa olo on vaikeinta? :)

-mervi-

Ai niin, mitä hepukkaan tulee niin tilanne sama. Sama paikka sama yskä. Välillä parempi välillä pahempi. En ole vielä keksinyt mikä olisi se järkevin ratkaisu, taidan yrittää eka painostaa tuolla alusen vaihtoon ja sitten että kaikki söisi tuorerehua. Ahdistaa kovasti edelleen, siis mua tää tilanne. Toisaalta Appiukolle olisi hyvä, siinä on vaan se välimatka ja toisella teettäminen. Niin ja tuolla nykysen paikan liepeillä on nähty karhu, hereillä. Ja appiukon seuduilla kait susia... Very nice :(

Ei kommentteja: