perjantai 20. huhtikuuta 2007

Agilityn maailman tutustumassa

Keskiviikkona töitten jälkeen tein tutkimusta miten kerkeää ajamaan autolla n. 30 km (yhteensä 4 eri ajoa),
vaihtamaan vaatteet kolmesti (tallivaatteet päälle, tallivaatteet pois, lenkkeilyvaatteet päälle),
tekemään pakolliset tallihommat (mättämään kikkareet, laittamaan ruuat valmiiksi illalle ja aamulle, hakemaan hepukan sisälle ulkoa ja viemään saavillisen vettä pihalle),
syömään yhden piirakan (lennossa tosin) ja kerkiämään ajoissa koirakentälle niin että on koira ja muu tarvittava mukana..

kerkesin kun kerkesin ajoissa paikalle, ensi töikseen meidät jaettiin ensi viikosta alkaen kahteen ryhmään, olen myöhemmässä, jostain syystä sopii paremmin mun aikatauluun :)

sen jälkeen meidät laitettiin alkuverkka lenkille, piti hölkäten JUOSTA tien päähän ja takas, matka muutamia kilometrejä. Mä en ole ikinä tykänny lenkkeily juoksusta ja juoksu kunto sen mukainen, äkkinäinen kun urheili tuollai niin reidet kipeytyi,tietty ois voinu venytellä kotona ja vois toki harkita että jos lenkkeihin lisäis pikku juoksupätkiä niin ei lihakset yllättyis moisesta rasituksesta..

no, jotenkin kuitenkin selvittiin vaikka hiki mulle tulikin. Porukka jaettiin 3 osaan, yhet harjotteli hallissa putkea, toiset ulkona hyppyjä ja kolmannet itsenäisesti paikalla oloa.
Me alotettiin paikalla olosta, Mila kestää kyllä paikalla muidenkin koirien läsnä ollessa, edelleen kun palaa takaisin jommalle kummalle sivulle ennakoi palkkaa ja pomppaa paikaltaan. Pääasia kuitenkin että voin laskee sen irti ja jättää paikalleen vaikka lähistöllä muita koiria.

Seuraavaksi mentiin halliin sisälle harjoittelee putkea. Toisethan oli mennyt putken jo viime kerralla, kun me vielä toivuttiin juoksuista, ja harjottelivatkin nyt pidemmällä putkella ja niin että ohjaaja itse lähettää putkeen ja palkkaa sit toisessa päässä.
Mila ei meinannut uskaltaa mennä putkeen ensin, vaikka se laitettiin lyhyemmäksi ja huhuilin sitä sieltä toisesta päästä kun kouluttaja ohjasi sitä putkeen toisesta päästä... jännä paikka Milasta ja ei tullut ennen kuin ite ryömin putkeen sisälle :)
Tuli kuitenkin läpi ja toisen kerran meni jo paljon rohkeemmin.
Otettiin putki vielä uudestaan myöhemmin ja nyt meni aika rohkeasti kun itse olin valmiin vastaanottamassa... ehkäpä se siitä kehittyy..

Hypyt meni hyvin ajatellen että oltiin ekaa kertaa, ehkä meidän penkki treeneistä on ollu hyötyä. Ensin hypättiin yksi aita ja palkattiin sivuun, tämä tehtiin molemmin puolin ja sen jälkeen hypättiin kaksi aitaa niin että palkattiin välissä ja heti ohjattiin uudelle hypylle. Mila toimi kivasti, vähän ehkä ekaa hyppyä arasteli, mutta menee hyvin käsi ohjauksesta toisenkin aidan...

Lopuksi otettiin keppi harjoittelua ilman koiria, tai siis ne ketkä päättivät opettaa kuja- tai vinokepeillä meni kai koirien kanssa, mutta ne (me päätettiin) jotka päättivät mennä suorilla kepeillä harjoittelivat peruuttelua ja kädellä ohjaamista ilman koiraa...
pitää varmaan pystyttää jotkut kepit pihamaalle että saa ite harjoiteltua miten ohjata koiraa pujottelemaan (blondilla kun kestää toi hahmotus tovin, pitää heiluttaa kättä ja kävellä takaperin yhtäaikaa)...

Ihan kivaa siis oli, Mila vähän räkytteli toisille, liekkö vielä vähän juoksun tuoksuja jälellä kun yks poika ainakin oli meidän perään, ei pahasti mut vähän..
Palkkasin lähinnä nameilla, palloa heittelin sitten odotellessa ettei käy tylsäksi Milalle, ehkä se näin toimii ainakin aluksi, katotaan sitten tarviiko tulevaisuudessa jotain muuta...

Mutta nyt taas kohti viikonloppua, toivottavasti ei sada lunta vaikka joku niin pelottelikin...

-mervi-

Ei kommentteja: