perjantai 13. huhtikuuta 2007

Viikonloppua kohti

viikko rupee lähenemään loppua ja arkipäivät on jo onnellisesti takana. Pika katsaus mitä tällä viikolla on touhuttu

Maanantai vietettiin appi-ukon hevosia hoitamassa. Oltiin siis tilan vahtina ja huollettava oli heppaset Simo ja Ilona sekä kissa Pirkko ja puput (joiden nimiä en kyllä nyt muista...)
Mila ei ole pitkään aikaan päässyt mukaani tallille, ensin tallilla oli rotan myrkkyä ja sitten tuli juoksut, enkä viittinyt houkutella koko kylän poika koiria toisten pihoihin...
Oli siis kiva että Milakin näki taas pitkästä aikaa suurempia nelijalkaisia. Aika hyvin tajuaa että karsinoihin ei tulla, ja nyt kun vielä tajuis että isommille ei kannata soittaa suutaan... Sai komentaa ihan tosissaan pois tarhoista ja hevosten jaloista, ehkäpä pikkuhiljaa uskoo, Simppa kun oikein tähtää jos tullaan kinttuihin hyörimään, että ei oikein uskalla odottaa että tajuaa ite että voi vaikka sattua.
Maanantai meni siis aika tiiviisti siellä, illaksi päästiin kuitenkin taas omaan saunaan :)

Tiistaina alkoi sitten mulla 3 kuukauden harjoittelu jakso apteekissa. Aamulla Kimmo käytti Milan taas ulkona ja mä sain nukkua 7 asti, käytin ite vielä pikkulenkillä ennen kuin lähin töihin.
Tää taitaa olla ihan toimiva ratkaisu, talvella kun oli ongelmana että jos ei tullut aamulla kakkaa niin päivä oli joskus liian pitkä aika pidätellä. Tosin päiväkin on nyt lyhyempi, kun ite meen 9 töihin ja Kimmo pääsee neljältä. Mutta siis nyt pääsee uudestaa n. tunnin päästä ruuasta ulos ja silloin tulee viimestää kakat, niin ei ole kauhia hätä koko päivää :) kakka-ongelma poistettu ainakin kesäksi :)

Keskiviikkona kävin sitten töitten jälkeen lyhyellä lenkillä ja lähdin ilman Milaa agilityn alkeis kurssille. Agin alkeet alkoivat viime viikolla infolla ja tällä kertaa siis tosi toimilla. Koirakoita oli reippaasti yli parikymmentä, tosin kokemuksen perusteella väki kuulemma vähenee muutaman kerran myötä ja ensi viikko ollaan koko ryhmä kerralla, mutta sen jälkeen kahdessa ryhmässä.
Alkulämmittelyn jälkeen harjoittelivat juoksemista koiran kanssa, pujottelua muutaman ämpärin ympäri niin että koira juoksee rinnalla. Sen jälkeen oli aidan yli hyppäämistä ja putki-harjoittelua.
Aita piti vaan hypätä yli ja ohjaajan kädellä "heittää" koira yli käyttäen apuna tarvittaessa makupalaa tai lelua ja palkata taas esteen toisella puolella. Tämä piti tehdä molemmilta puolilta, joillekin koirille oli vaikeaa istua ohjaajan väärällä puolella (oikealla) mutta kaikilla taisi onnistua jotenkin. Putki-hajoittelussa mentiin vaan putken läpi,niin että ohjaaja huhuili siellä toisessa päässä, ja osa taisi lopuksi ihan ohjata itse koiran putkeen.
Olen tässä nyt miettinyt mitä ottaisin Milalle palkaksi. Se on kyllä niin ahne että ihan ruokapalkka käy, mutta toisaalta haluisin käyttää leluakin, jos joskus tulee se päivä että ruoka ei ole niin pop kuin nyt. Pallon perään kyllä menee mielellään, mutta siinä on riski että lähtee juoksee kunniakierrosta ja härnäämään muita koiria pallo suussa (se kun Milasta super hauskaa, että nappaa pallon ja juoksee ympäriinsä ja Czene vitutuspäissään räksyttää perässä). Olen yrittäny treenata että tuo pallon mulle, ja tuokin ja vaihtaa sen namiin jos vaan malttaa tulla, kun kuitenkin on kivempi härnätä muita (toimii siis ainakin silloin kuin ei muita koiria). Leluksi olen sitten ajatellu jotain retuutettavaa juttua, mutta ne ei taas ehkä ihan yhtä in kun pallot... oisko hyviä vinkkejä agi-konkareilta miten palkata? nami? lelu? molemmat? mikä lelu?

Torstai meni lapsenvahtina. Vahdin siis siskon kolme vuotiasta poikaa, Joonasta. Käytiin siis yhdessä tallilla. Kaikki asiat on vaan kaksi kertaa hitaampaa kun toinen seuraa kuin varjo ja yrittää selittää jotain niin kovasti että ei muista edes hengittää välillä saati sitten varoa hevosia joiden jalat saman mittasia kun koko jätkä :)
no, tulipa vietettyä laatu-aikaa kummipojan kanssa ja syötettyä heppasille leipiä, katsottua lehmiä, katsottua robottia joka jakaa lehmille rehut, laitettua letkulla vettä saaviin, ajettua kottikärryllä vesisaavi tarhaan (ja Joonas kantoi tyhjän ämpärin, millä lapoin veden saavista toiseen, päässään!!) annettua hevosille heinää ym ihanan ihmeellistä.
Jossain välissä oli Joonas kerennyt vesilammikkoon seisomaan, totesi että lahkeet kastu, no ajattelin että kurahousujen ja että ei hätää on kumpparit, karu todellisuus kuitenkin valkeni kun riisuttiin, sukat, villasukat, haalarit, sisähousut märät polviin asti...:) no onneksi ei enää kylmät ilmat että ei tullu suurta vahinkoo :)

Tänään pääsin töistä jo itsekin neljältä ja tulin eka kotiin ja sain riemupissat tervehdykseksi :) Lenkille jonka päätteeksi käytiin hyppelee koulun pihalta penkkejä (siis sellasia matalia tukkipenkkejä). Ollaan nyt vähän hajoiteltu sitä että kun tulee sivulle ja jää istumaan paikalle saa kierrettyä niin että Mila jää oikealle puolelle josta saa vapautettua ja ohjattua hypyn yli. Treenattiin siis vähän sitä mitä muut teki keskiviikkona, heitin pallon yli ja vaihdoin toisella puolella pallon namiin, sujui ihan ok ekan kunniakierroksen jälkeen. Välillä jätin pallon heittämättä ja "heitin" pelkän käden, ja palkkasin joko pallolla tai namilla hypyn jälkeen.. en tiedä sit miten pitäs toimia, mutta ainakin jotenkin onnistui että kädellä näyttäen hyppää yli.. pitää käydä reenaa viikonloppuna uudestaa ja jatkaa sitä oikealta puolelta harjoittelua...

Viikonlopuksi on taas paljon mitä pitäs tehdä..
auto pitäs pestä ja siivota sisältä (on ihan kammottavassa kunnossa), siivota pitäs kämppäkin ja pestä oikein lattiat, vaihtaa lakanat ja pestä pyykkiä, vois käydä kaupungilla kattooa ainakin koiran leluvalikoimaa ja ostaa jotain myrkkyä jolla pysyis pikkuötökät seinien ulko puolella. minä VIHAAN ja pelkään hämähäkkejä yli kaiken, en koske kuin ehkä pitkällä tikulla ja vain silloin jos ei ole ketään muuta paikalla, useamman paniikki/itkukohtauksen olen niiden takia saanu. ja nyt ne kirotut elukat aikoo tulla meille sisälle ja kohtaa tulee varmaan sokerimuurahaiset, niitä inhoon kans. YÖK! jotain tököttiä pitäs saada laitettua uloskivijalkaan etteivät sieltä ainakaan pääsis. enemmin käytän Milan pissalla kauempana joka kerta (enkä laske vaan ovesta takapihalle) kuin että niitä on yhtään sisällä YÖK!YÖK!YÖK!

jospa ees jotain tekis tänä viikonloppuna olis hyvä, katotaan sunnuntaina teinkö mitään mitä piti...

-mervi-
tulipahan taas tekstiä, jaksaakohan kukaan lukea...:)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Juu jaksettiin lukea, mut välillä piti laittaa ruokaa, syödä, "tarkistaa ronsut" ja käydä katsomassa mitä isäntä oli löytänyt "rompepäiviltä".

Terveisii ja treeni intoa

itu, nasu, timon & pumba

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on käytetty palkkana aina silloin tällöin agilityssä patukkaa, jota sitten yhdessä vedetään. Nykyään useimmiten palkkana toimii kuitenkin tuo pallo, koska silloin ei opi hakemaan koko ajan käteen kiinni. Agilityn alkeita opeteltaessa joku lelu on kyllä näppärä, kun sitä heittäessä saa helposti irtoamaan vähän kauemmas ;o)

Tsemppiä agin opiskeluun!

-Jasmina ja Chili

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on käytössä namit (lihapulla & lauantaimakkara) sekä leluja: karvanen kissanleluhiiri (Duon lemppari) niitä heitellään ja vingutetaan. Tosin eivät ole kauhean kestäviä, 1 hiiri/treeni, Bellalle (+Duo) käytän vanhoja sukkia ja hanskoja joita revitään sekä heitellään.

Lisäksi Duolle on opetettu damin reppiminen, mutta sukka mahtuu paremmin taskuun ja on helpompi heittää.

Näin meillä

T: Ansku, Bella & Duo ja Lucas

Mervi kirjoitti...

Kiitos paljon kommenteista :)
olen nyt harjoitellut niin että heitän pallon esteen yli tai palkkaan pallolla hypyn jälkeen ja vaihdan pallon namiin tai sit suoraan namilla.. omissa oloissa tuo pallon kyllä, mut kuinka käy kentällä..
Pitää katsoa kuinka neuvotaan treeneissä palkkausta ja miettiä mikä sopivin meille!
Lisää vinkkejä vaan kaikkeen koulutukseen ensikertalaisille =)